Er zijn een aantal grote namen toegevoegd aan de cast van het tweede seizoen van Stranger Things. Nostalgie-alert: ze speelden eerder in iconische film uit de jaren ’80.

Article continues after the ad

Dat maakte Entertainment Weekly bekend. Deense actrice Linnea Berthelsen gaat Roman spelen, een meisje dat op mysterieuze wijze verbonden is met de bovennatuurlijke gebeurtenissen in het lab. Wordt ze nieuwe Eleven?

Sean Astin gaat Bob Newby spelen, een vriendelijke, voormalige nerd die naar school ging met Joyce (Winona Ryder) en Hopper (David Harbour) en nu manager is van Hawkins RadioShack. Astin speelde in 1985 Mikey in de iconische film The Goonies, één van de grote inspiratiebronnen voor Stranger Things.

En ten slotte is Paul Reiser gecast als dr. Owens, lid van de Department of Energy. Reiser speelde eerder in Aliens (1986) van James Cameron.

Jaren '80

De serie Stranger Things speelt zich af in de jaren tachtig en de makers Ross en Matt Duffer lieten zich hiervoor volop inspireren door de klassiekers uit die tijd, als E.T. (1982), Alien (1979) en The Goonies. Zelfs de poster is een knipoog naar de Star Wars-films. Bekijk nog meer verwijzingen in de onderstaande video!

Het tweede seizoen van de hitserie Stranger Things is volgend jaar te zien op Netflix.