Een aantal fans van The Flash zijn een petitie gestart. Ze hopen met hun handtekeningenactie het ontslag van Hartley Sawyer ongedaan te kunnen maken.

The Flash-acteur Hartley Sawyer ontslagen

We lieten je gisteren al weten dat The Flash-acteur Hartley Sawyer ontslagen is. Sawyer heeft in het verleden namelijk nogal racistische en vrouwonvriendelijke tweets geplaatst, die onlangs boven kwamen drijven. Zodoende hoeft de Elongated Man niet terug te keren voor het zevende seizoen van The Flash. En dat zint een aantal diehard-fans maar niets, zodat ze een petitie zijn gestart, die inmiddels zo’n 3.100 keer ondertekend is. De ondertekenaars hopen daarmee het ontslag van Sawyer ongedaan te kunnen maken.

Sawyer weg vanwege ongepaste tweets

De persoon achter de petitie stelt dat de acteur niet ontslagen hoort te worden vanwege tweets van jaren geleden. Misschien is Sawyer nu wel een heel ander persoon? Een betere vraag is echter of de makers van The Flash zich wat van de petitie aantrekken. Wij gokken in ieder geval van niet… Showrunner Eric Wallace was namelijk behoorlijk duidelijk in zijn bewoording: de tweets van Saywer hebben zijn hart gebroken. Ze wijzen op grotere problemen in de Amerikaanse samenleving, zeker wat betreft racisme. Hoe de makers het vertrek van Sawyer willen opvullen, is nog niet bekend. Het is dus mogelijk dat zijn rol opnieuw gecast wordt.

Article continues after the ad

Ondanks dat een aantal series in het Arrowverse snel weer kunnen beginnen met draaien, zijn het geen lekkere weken voor de DC-series. Eerder overleed bijvoorbeeld een acteur uit The Flash én stopte Ruby Rose als Batwoman.