De superhelden die een rol hebben in Avengers: Infinity War zijn niet op twee handen te tellen. Toch had het weinig gescheeld of The Defenders stonden ook op de gastenlijst!

Article continues after the ad

Oorlog

Je hebt aardig wat mankracht nodig om Thanos te verslaan. Daar kwamen ook The Avengers en hun bondgenoten achter in de megahit Avengers: Infinity War. Het valt te betwijfelen of de ‘street wise’ superhelden van The Defenders iets te zoeken hadden in de intergalactische oorlog, maar toch had het niet veel gescheeld of Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist hadden het opgenomen tegen de purperen Titaan en zijn handlangers!

Gastrol

Helaas was het juist de overvolle gastenlijst die een gastrol voor The Defenders in de weg stond. In een interview verklaart mederegisseur Anthony Russo: “We hebben samen met de schrijvers van de film overwogen om personages uit de Marvel-televisieseries toe te voegen. Maar het verhaal dat verteld werd in de films was al zo ingewikkeld en uitgebreid, dat we daar al onze hadden vol aan hadden.” Hoewel het regisseursduo waarschijnlijk de goede keus heeft gemaakt, hadden we een-tweetje tussen toch Jessica en Thanos niet afgeslagen!