De Mexicaanse actrice Kate del Castillo vroeg druglord Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán of hij niet liever positief wilde bijdragen aan de samenleving. De oproep via Twitter bleef lang onbeantwoord, maar toen gaf El Chapo aan met Kate te willen praten. Over dit bizarre avontuur maakte Netflix een documentaire: The Day I Met El Chapo.

Article continues after the ad

El Chapo

Guzmán gaf lange tijd leiding aan het beruchte Sinaloa-kartel, en gold lange tijd als één van de machtigste drugsbaronnen ter wereld. Del Castillo ontmoette hem in 2015, nadat hij via een tunnel uit een zwaarbewaakte gevangenis was ontsnapt.

De actrice bracht ook Sean Penn met de drugsbaas in contact. Penn schreef een artikel voor Rolling Stone over zijn ontmoeting met El Chapo, waar hij al vlug weer spijt van kreeg.

Netflix’ driedelige docu-serie richt zich op de ontmoeting tussen Del Castillo en El Chapo, maar staat ook stil bij hoe de bizarre gang van zaken haar leven veranderde.

Het goede contact tussen Del Castillo en El Chapo wekte de indruk dat ze banden had met Guzmáns organisaties. De actrice woont momenteel in Los Angeles, en kan voorlopig niet meer terug naar Mexico. Zodra ze daar één voet op de bodem zet, wordt ze meteen gearresteerd!

The Day I Met El Chapo is vanaf 20 oktober te zien op Netflix.