The Dark Tower moet nog in de bioscopen verschijnen, maar er wordt al gewerkt aan een televisieserie gebaseerd op de boekenreeks van Stephen King. En net als in de film zal niemand minder dan Idris Elba de hoofdrol spelen!

Article continues after the ad

Mythische toren

Volgende maand gaat The Dark Tower in première, een duistere fantasyfilm met horror- en westerninvloeden. Idris Elba speelt de rol van ‘gunslinger’ Ronald Deschain. Hij heeft als taak om de mythische Donkere Toren te vinden en te beschermen. Deze toren is namelijk het middelpunt van verschillende werelden en realiteiten. Als de toren valt, ontstaat er rampspoed en chaos. En dat is precies waar de Man in Black (Matthew McConaughey) op uit is!

Première

De plannen voor een tv-serie gebaseerd op The Dark Tower liggen al langer op tafel. Maar nu de première van de bioscoopfilm dichterbij komt, zijn die plannen concreter dan ooit! Akiva Goldsman, die het scenario schreef voor The Dark Tower, onthulde in een interview met Deadline dat het script van de eerste aflevering al klaar is. En ze hoefden niet lang te zoeken naar een hoofdrolspeler!

Revolverheld

“Idris Elba zal absoluut deel uit maken van de cast”, vertelde Goldsman in het interview. “Is Ronald Deschain in de film al vanaf het begin een ‘gunslinger’, in de serie vertellen we zijn achtergrondverhaal. We gebruiken Wizard and Glass, het vierde deel in de boekenreeks, als uitgangspunt.” Of de serie er daadwerkelijk komt, is nog even afwachten. Maar als The Dark Tower een hit wordt in de bioscoop, is de kans heel groot dat we Elba binnenkort terugzien op televisie als de mysterieuze revolverheld!

The Dark Tower draait vanaf 24 augustus in de bioscoop.