Jim Hensons fantasy-poppenfilm The Dark Crystal wordt een serie op Netflix, dat was al een tijdje bekend. Nu weten we wannéér de Gelfling-avonturen van start gaan!

De Dark Crystal-serie op Netflix heet The Dark Crystal: Age Of Resistance. Het is een prequelserie, die zich dus afspeelt vóór de gebeurtenissen uit de fantasyfilm uit 1982. Volgens Netflix is de tiendelige serie vanaf 30 augustus te zien. Het duurt allemaal ietsje langer dan gepland: in 2017 kondigde Netflix aan dat de serie ‘binnenkort’ uit zou komen.

Niet zo gek, want in deze korte theater zie je hoe bizar veel werk het is om een poppenserie te maken.

Article continues after the ad

 

The Dark Crystal

Korte reminder: de film draait om de strijd tussen de Skeksis en de Mystics. Ooit vormden deze groepen één volk, maar nadat een magisch kristal in stukken brak werden ze van elkaar gescheiden. De ‘elfachtige’ Gelflings, Jen en Kira, proberen het kristal te repareren, om de boze Skeksis te verslaan. Deze zien dat helemáál niet zitten, en doen er alles aan om het duo te grijpen.

 

In Age Of Resistance proberen drie Gelflings uit te vinden waardoor de boze Skeksis zo veel macht hebben. Ze beginnen een verzetsgroep om de Skeksis te dwarsbomen. Waarschijnlijk loopt het verhaal direct door in het originele The Dark Crystal.

In de bioscoop was de film geen doorslaand succes, maar de spannende(!) familiefilm wist toch veel jonge liefhebbers aan zich te binden. Er wordt al jarenlang gepraat over een sequel, The Power Of The Dark Crystal, maar vanwege budgetredenen is deze voorlopig uitgesteld.

 

Misschien brengt de Netflix-serie hier verandering in! Er doen héél veel bekende acteurs mee aan de serie, waaronder Taron Egerton, Anya Taylor-Joy, Mark Hamill en Helena Bonham Carter. Mocht de serie een groot succes worden, dan is de kans groot dat er ook weer met een frisse blik naar een filmsequeel wordt gekeken.