Diana en Charles in The Crown seizoen 4

Het Britse koningshuis is altijd voer voor de media. Is het niet het droevige nieuws van de dood van prins Philip, dan zorgen Harry en Meghan wel voor herrie in de tent. Sappige roddels verzorgen doen de leden van het koningshuis al jaren, kijk maar naar de afgelopen vier seizoenen van The Crown. Hieronder lees je alles dat je moet weten over The Crown seizoen 5!

Releasedate van The Crown seizoen 5 bekend?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; je moet nog even wachten op een nieuw seizoen van de Netflix Original. Ze zijn zelfs nog niet eens begonnen met filmen van het vijfde deel van The Crown! Volgens Variety beginnen de opnames later dit jaar in juni. Het resultaat van alle noeste arbeid zullen we hoogstwaarschijnlijk pas in 2022 kunnen bewonderen op de streamingdienst, liet Deadline eerder weten.

 

Het plot van The Crown seizoen 5 (en seizoen 6?)

Margaret Thatcher verlaat aan het einde van seizoen 4 na 11,5 jaar 10 Downing Street. Belangrijker is natuurlijk dat prins Charles een scheiding wil aanvragen (ook al vraagt zijn minnares Camilla hem dat niet te doen). Ook Diana is niet happy in haar huwelijk met Charles en wil haar geluk elders zoeken. Helaas pindakaas verbiedt the queen zoiets burgerlijks als een echtscheiding. Genoeg dramatisch voer voor The Crown seizoen 5 zou je zeggen!

Article continues after the ad

Het vierde seizoen eindigde dus in 1990, maar het is nog onduidelijk waar seizoen 5 van The Crown de draad weer oppakt. In de jaren ’90 gebeurt er veel (denk aan de scheidingen van prinses Anne, prins Charles en prins Andrew, maar natuurlijk ook de tragische dood van prinses Diana). Daarom kondigden de makers vorig jaar aan dat er een zesde seizoen komt! Dit betekent niet dat de serie Harry en Meghan nog meepakt, maar “het stelt ons wel in staat om alle gebeurtenissen gedetailleerder te behandelen”, aldus maker Peter Morgan.

 

De nieuwe acteurs van The Crown seizoen 5

Er is weer een wisseling van de wacht! Koningin Elizabeth zal vanaf seizoen 5 gespeeld worden door Imelda Staunton. Haar ken je waarschijnlijk als de evil docent Dolores Umbridge uit Harry Potter. Jonathan Pryce (The Two Popes en Tomorrow Never Dies) gaat Elizabeths man prins Philip spelen. Lesley Manville, die een van de drie feeën speelde in Maleficent, neemt de rol van prinses Margaret op zich.

Dominic West (The Wire) kruipt in de huid van prins Charles. Het schuinmarcheren heeft hij afgelopen zomer al kunnen oefenen met Lily James, dus dat belooft wat. Tenents Elizabeth Debicki zal de rol van prinses Diana vervullen.

Met zo’n cast en alle dramatische verhaallijnen kan het niet anders dat The Crown seizoen 5 er weer een wordt om van te smullen! En in de tussentijd kun je je alvast op deze series storten.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.