The Crown, zesde seizoen

Begin dit jaar was bedenker en schrijver Peter Morgan er nog stellig van overtuigd dat The Crown na vijf seizoenen moest stoppen, maar blijkbaar is hij van gedachte veranderd. Er komt namelijk wél een zesde seizoen.

Article continues after the ad

"Toen we bezig waren met de verhaallijnen voor seizoen vijf, werd het duidelijk dat we toch terug moesten naar ons oorspronkelijke plan om zes seizoenen te maken", vertelt Peter Morgan aan The Hollywood Reporter. Dit in tegenstelling tot de eerdere uitspraak die hij deed over dat hij het vijfde seizoen "het perfecte moment" vond om te stoppen.

Geen Meghan Markle

Wie nu de hoop had dat alle drama rondom Meghan Markle en prins Harry, Kate Middleton en prins William of alle andere perikelen aan bod komen in de hitserie van Netflix, heeft dikke pech. "Het zesde seizoen brengt ons niet dichter bij de actualiteit", licht de schrijver alvast een tipje van de sluier op. "Het stelt ons simpelweg in staat om dezelfde periode (de jaren 2000, red) accurater te kunnen beschrijven."

Geduld hebben

Het zal nog even duren voordat het zesde seizoen te zien is, want wereldwijd wachten fans eerst nog geduldig op het vierde en het vervolgens vijfde seizoen. We hopen (aangezien de serie niet per se hoefde te stoppen vanwege het coronavirus) dit jaar nog te genieten van wat nieuwe afleveringen, maar dat zou zomaar eens verschoven kunnen worden naar 2021. Afwachten dus! Gelukkig vermaken we ons nog wel met deze 7 series