Royalty-rakkers, opgelet! Volgens expert Omid Scobie, schrijver van de veelbesproken biografie over prins Harry en Meghan, denkt Netflix erover om misschien toch nog niet te stoppen met The Crown na seizoen 6.

Article continues after the ad

Dat zei hij in de royalty-podcast Heirpod. Scobie: "Ik heb gehoord dat er bij Netflix wordt gepraat over de mogelijkheid of de serie nog kan worden verlengd."

The Crown, ook na seizoen 6?

Voor zover we weten speelt seizoen 5 - met Harry Potter-legend Imelda Staunton als Elizabeth - zich zo rond 2001 af. Seizoen 6 is nogal een mysterie. Die werd ook pas eerder dit jaar aangekondigd. Bedenker, schrijver én Gillian Andersons partner Peter Morgan stelde eerder al dat dat niet zou betekenen dat de actuele gebeurtenissen rondom prins Andrew en zijn vroegere vriend Jeffrey Epstein of de Megxit van prins Harry en Meghan Markle voorbij zullen komen. "Het geeft ons alleen de mogelijkheid om dezelfde periode in groter detail te behandelen", aldus Morgan toen. Mogelijk ligt dat dus toch anders!

Koninklijke ophef

Volgens Scobie betekent het dat de Britse koninklijke familie de borst nat kan maken. Joh! Seizoen 4, dat sinds kort online staat, zorgde al voor verschillende ophef-stormpjes. Gisteren namen Charles en Camilla nog maatregelen. Op hun officiële Twitter-account, Clarence House, is de mogelijkheid om te reageren nu beperkt tot de accounts die door de prins en zijn vrouw zelf worden gevolgd. Hoezo? Nou, boze The Crown-kijkers bestookten de pagina met allerlei verwijten. Ze vinden dat Charles en Camilla Diana op een walgelijke en schandalige manier hebben behandeld.

The Crown seizoen 7

Scobie's uitspraken over een eventueel zevende seizoen hebben vooralsnog géén vervolg gekregen. Netflix en het team van Peter Morgan hebben er as we speak nog niet op gereageerd. Neem het vooralsnog dus nog maar even met een royaal puntje zout!