The Crown seizoen 4 introduceert prinses Diana

Emma Corrin is vanaf vandaag te zien als prinses Diana in het fantastische vierde seizoen van de Netflix-serie The Crown. Ze vertelt meer over haar transformatie tot Lady Di en laat weten of ze denkt dat prins Harry en prins William zullen kijken.

The Crown met nieuwkomer Lady Di 

Vanaf vandaag kun je op Netflix terecht voor seizoen 4 van The Crown! Dit seizoen kent in ieder geval één belangrijke nieuwkomer: prinses Diana! Een iconische vrouw, zodat er vast behoorlijk wat druk op de schouders van actrice Emma Corrin lag… In een interview met E! News bevestigt Emma onze vermoedens: "Aanvankelijk was ik erg ontmoedigd. (…) Ik raakte snel gefrustreerd en bang.” Toen besloot ze echter om oogkleppen op te doen en gewoon haar “eigen ding” te doen.

The Crowns versie van prinses Diana

Emma besefte gelukkig al snel dat ze de vrijheid kreeg om te spelen met ‘het personage’: "Ik realiseerde me dat dit een personage is. Dit The Crowns versie van Diana. (…) Het neemt de druk en de verantwoordelijkheid die ik voel niet weg, maar het maakte het wel beter beheersbaar." Zo had Emma zelf ook input, bijvoorbeeld over de boulimia-verhaallijn, die de actrice graag zo eerlijk mogelijk terug wilde zien in de Netflix-serie.

Article continues after the ad

"Ik weet niet of ze wel of niet kijken"

Zoals we helaas allemaal weten was het leven van prinses Diana niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zodoende stond Emma zeker stil bij de mogelijkheid dat Lady Di haar zoons, prins William en prins Harry, naar The Crown zouden kijken. "Ik weet niet of ze wel of niet kijken. Ik hoop dat als ze dat doen, ze genieten van onze interpretatie.” Ze heeft er echter ook alle begrip voor als kijken voor hen te moeilijk is.

The Crown seizoen 4 staat nu op Netflix. Wil je je nog even inlezen? Dit is alles dat moet weten over het vierde seizoen. Ten slotte wijzen we je graag nog even op deze negen partyfeitjes over de serie. Veel plezier!