The Crown seizoen 4 introduceert prinses Diana

The Crown keert binnenkort terug op Netflix voor een vierde seizoen. Netflix heeft nieuwe beelden gedeeld van Gillian Anderson als Margaret Thatcher én Emma Corrin als Lady Di!

Recent liet Netflix ons een teaser zien van het vierde seizoen van The Crown. Hoewel Margaret Thatcher en prinses Diana daarin éven te zien waren, zagen we vooral hun achterhoofden! In de nieuwe foto’s kunnen we pas écht genieten van Gillian Andersons suikerspinkapsel en Emma Corrin.

Article continues after the ad

Het vierde seizoen speelt tijdens het premierschap van Margaret Thatcher, dat werd gekenmerkt door sociale onrust en keiharde bezuinigingen. Tegelijkertijd ontstaat er een crisis in het Britse koningshuis als prins Charles (Josh O’Connor) trouwt met Diana Spencer.

The Crown seizoen 4

De twee bleken al snel totáál niet bij elkaar te passen, en hun huwelijk (en buitenechtelijke relaties) dreigde het koningshuis te vernietigen. Bijkomend probleem was dat ‘Lady Di’ oneindig veel populairder was dan de knullige prins Charles zélf. In seizoen vier van The Crown wordt dit duidelijk als het echtpaar begin jaren een toernee door Australië houdt. Al snel wordt Diana een wereldicoon; wat Charles en het koningshuis helemaal niet zint!

Verder weten we dat Emma Corrin in het vijfde seizoen vervangen wordt door de actrice Elizabeth Debicki. Sterker nog: de hele cast wordt zo’n beetje gehusseld, met Harry Potter-actrice Imelda Staunton als Queen Elizabeth.

Het vierde seizoen van The Crown is vanaf 15 november te zien op Netflix. Daarna volgen in elk geval nog twéé seizoenen.