Olivia Colman en Josh O Connor in The Crown

Royalty-rakkers, klaar voor koninklijk The Crown-castingnieuws? Prince Charles-vertolker Josh O'Connor geeft vanaf seizoen 5 van de Netflix-hitserie het stokje door. Aan wie? Nou, dat heeft Josh per ongeluk verklapt.

Article continues after the ad

"Dat personage spelen heeft me zoveel vreugde gebracht", gaf Josh aan in gesprek met het Britse GQ, waarna hij (per ongeluk?) de royal tea morst. "Maar het is ook geweldig om erbij weg te lopen en te zeggen: nu mag Dominic West zijn draai eraan geven." Wait, what?!

Dominic West in The Crown

Oké, oké, voor de echte fans zal dit nieuws niet als een verrassing komen. Dominic - bekend van series als The Wire en The Affair - werd al langer in verband gebracht met de rol. Maar Netflix heeft het nog niet bekendgemaakt, dus... officieel moeten we dit nog als een gerucht beschouwen. Wat we al wel weten over seizoen 5 en 6 is dat Elizabeth Debicki Diana Spencer gaat spelen.

Dominic West in Colette

Het laatste seizoen van The Crown... of toch niet?

Ook Imelda Staunton (Queen Elizabeth II) en Jonathan Pryce (Prince Philip) zijn al aangekondigd - en wij hebben ze naast hun real life-counterparts gezet! Laatst kregen we trouwens nog een hoopvol gerucht te horen. Royalty-kenner Omid Scobie denkt dat er ook nog een zevende seizoen zou kunnen komen. "Ik heb gehoord dat er bij Netflix wordt gepraat over de mogelijkheid of de serie nog kan worden verlengd."

Het is nu wachten op een bevestiging van Netflix: speelt Dominic West inderdaad de rol van de oudere Prince Charles?

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: