Jason Momoa heeft er geen zin meer in

Pogingen om een remake van de cultfilm The Crow uit 1994 te maken mislukken al sinds 2008. Maar in augustus 2016 leek het toch echt serieus te worden toen Jason ‘Aquaman’ Momoa en regisseur Corin Hardy bekend maakten dat zij samen die langverwachte nieuwe versie van de cultklassieker uit 1994 gingen maken. Maar nu is het tweetal dus opgestapt. Fans van de film worden voor de zoveelste keer blij gemaakt met een dode kraai.

More content below the advertising

Ruzie tussen distributeur en producent

Deadline meldt dat de steracteur en de regisseur eieren voor geld kozen nadat distributeur Sony het aan de stok kreeg met producent Samuel Hadidia, omdat deze op financieel gebied zijn zaakjes niet voor elkaar zou hebben. Sony dreigde zich terug te trekken als distributeur en daarmee was voor Momoa en Hardy de maat vol. Dat geeft aan dat er achter de schermen waarschijnlijk al langer het één en ander broeide. Productie van de film zou al deze zomer van start gaan in Budapest. Gelukkig hebben we het fan-artwork nog:

Uit de dood herrezen wreker

In The Crow speelde Brandon Lee rockmuzikant Eric Draven, die terugkeert uit de dood om wraak te nemen op zijn moordenaars. De duistere film is vooral berucht omdat Lee overleed toen de opnames nog bezig waren, net zoals dat ook met zijn vader Bruce Lee was gebeurd tijdens het filmen van Game of Death. Helemaal bizar was dat Lee junior werd neergeschoten tijdens de opnames met een pistool waar alleen losse flodders in hadden moeten zitten. Daardoor zou je op zich al denken dat er een vloek op The Crow rust, en door de vele mislukte pogingen om deze uit de dood herrezen wreker weer nieuw leven in te blazen lijkt het daar nog meer op.

Momoa en Hardy hadden veel zin om samen aan de remake te beginnen, zoals te zien op bovenstaande instagram-post. Maar het mocht dus niet zo zijn. Jason Momoa houdt het wat betreft comic book-verfilmingen nu maar bij Aquaman, wat deze kerst uitkomt. Van Corin Hardy verschijnt later dit jaar de griezelfilm The Nun, een spin-off van The Conjuring 2.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.