Na jaren van geruchten, ontkenningen en speculaties is het eindelijk bevestigd: Ben Affleck stopt met de rol van Batman! Affleck speelde de superheld in 3 films.

Article continues after the ad

Lange tijd was Batman vs. Superman: Dawn of Justice de succesvolste film uit de DCEU, maar Aquaman heeft ze nu verslagen. Op Twitter kondigt de acteur aan dat de nieuwe Batman-film onder leiding van Matt Reeves in de zomer van 2021 uitkomt, maar dat hij er geen onderdeel meer van zal zijn.

 

Te oud?

Hoewel het niet hardop gezegd wordt, is een van de redenen voor de vervanging waarschijnlijk dat Affleck toch wel een beetje oud wordt. Het is tijd voor een nieuwe, jongere, vitale Batman die klaar is om de misdaad te bestrijden in Gotham City. Affleck heeft zich al vaker negatief uitgelaten over zijn eerste uitstapje naar het superheldengenre.

Nieuwe regisseur

Matt Reeves regisseert The Batman. In eerste instantie zou Affleck deze rol op zich nemen, maar dat pakte toch anders uit. Helemaal missen hoeven we Affleck gelukkig niet, hij blijft nog wel achter de schermen werken als producer. Voor Reeves was dit een droom die uitkwam. Hij reageert tijdens een persconferentie enthousiast op zijn nieuwe uitdaging: “I have loved the Batman story since I was a child.”