The Batman

We weten al een tijdje dat The Batman momenteel niet meer kan filmen door de wereldwijde coronacrisis. De pandemie gooit nu definitief (voorlopig) roet in het eten: studio Warner Bros. is genoodzaakt de langverwachte DC-film uit te stellen, net als een paar andere superheldentitels...

Article continues after the ad

Dat maakt Deadline bekend. We moeten nog een paar maanden langer wachten voordat we Robert Pattinsons kekke Batman-kostuum (en bijbehorende, flitsende Batmobile) in actie zien. De film van Matt Reeves draait niet meer vanaf 25 juni 2021 in de bioscopen, maar vanaf 1 oktober 2021. Als het weer kan, pakken de makers de draad weer op in Londen, waar de opnames tot voor kort plaatsvonden.

The Flash en Shazam! 2

Eerder kreeg Wonder Woman 1984 ook al een andere releasedatum (augustus 2020 in plaats van juni) , maar nu Warner Bros. toch een beslissing over The Batman moest maken, hebben ze ook meteen andere superheldenknopen doorgehakt. Die andere DC-solofilm, The Flash met Ezra Miller, komt juist ietsje eerder uit: van 1 juli 2022 naar 3 juni 2022. Shazam! 2 krijgt helaas wel uitstel. Die komt nu pas op 4 november 2022 uit in plaats van 1 april.

MCU

Niet alleen DC ligt even op zijn gat. Ook 'tegenhanger' Marvel Studios. van Disney moet de klappen van het coronavirus zien op te vangen. Zo kreeg Black Widow, over superspion Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), al een latere releasedatum. Helaas betekent dat niet veel goeds voor de rest van het MCU-schema: check hier alle andere veranderde data.