Over minder dan twee maanden is het alweer tijd voor de 91ste Academy Awards. Het liep dit jaar minder soepel dan voorheen, vooral door het Kevin Hart-schandaal. Hij trok zich terug als presentator nadat hij in opspraak kwam door homofobe tweets uit zijn verleden. Afgelopen week werd het bekend dat er waarschijnlijk helemaal geen host meer komt. Volgens The Hollywood Reporter is de organisatie daarom bezig om de Avengers-cast te strikken!

Volgens bronnen was de cast al eerder benaderd om een prijs op de Golden Globes uit te reiken. Dit wezen zij toen mogelijk af om iets voor The Academy Awards te presenteren. De Golden Globes werden afgelopen zondag uitgereikt met Killing Eve-actrice Sandra Oh en Andy Samberg als hosts. Of de Academy alleen superhelden wil inzetten als presentatoren is nog niet duidelijk. Het is in ieder geval niet de eerste keer dat de Avengers-cast een prijs presenteerde: na de eerste Avenger-film in 2013 gaven Robert en Samuel L. Jackson ook een Oscar weg. De Academy wil nog niet reageren op de geruchten. 

The Avengers

Het hosten van de Oscars zou gunstig zijn voor de cast, omdat Avengers: Endgame vanaf 24 april te zien in de bioscoop. Dit is alweer de vierde Avengers-film. Robert Downey Jr., Chris Evens, Chris Hemsworth, Chris Pratt, Zoë Saldana, Elizabeth Olsen en Josh Brolin spelen de hoofdrollen. We verwachten een enorm spektakel, met eindelijk uitsluitsel over wat er gebeurt nadat Thanos het halve universum heeft uitmoordde met zijn vingerknip. In de eerste minuut van de trailer zien we Tony Stark een afscheidsboodschap inspreken voor Pepper Potts. Bekijk hieronder de trailer. 

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!