Danny Masterson

Danny Masterson, acteur uit de populaire sitcom That 70’s Show, zegt dat hij onschuldig is in de verkrachtingszaak die drie vrouwen tegen hem aan hebben gespannen.

Hij was zelf niet aanwezig bij de zitting in Los Angeles, schrijft Variety. Zijn advocaat Thomas Mesereau sprak namens de acteur. Thomas stelde dat de aanklachten tegen hem het gevolg zijn van de mediahype rond #MeToo en van politieke druk om zijn cliënt te vervolgen. Hij zegt te kunnen bewijzen dat Danny onschuldig is.

Verkrachting

De aanklagers stellen dat Danny in 2001 een 23-jarige vrouw heeft verkracht. Daarnaast zou hij ook twee andere vrouwen hebben verkracht in 2003. De gebeurtenissen zouden plaats hebben gevonden in zijn huis in de Hollywood Hills in Los Angeles.

Article continues after the ad

Bekende advocaat

De The Ranch-acteur werd in juni gearresteerd en is op borgtocht vrij. Ondertussen heeft hij een bekende advocaat in handen genomen: Thomas Mesereau. Hij werkte in het verleden voor onder meer Michael Jackson en Bill Cosby in hun misbruikzaken.  

Nog een rechtszaak

Naast de verkrachtingszaak loopt er ook een losse zaak van vier vrouwen die Danny en de Scientologykerk - waar hij al jaren bij zit - beschuldigen. Ze zeggen dat de kerk hen heeft gestalkt en geïntimideerd, om ze zo het zwijgen op te leggen.

De vrouwen waren zelf lid van de organisatie. Als lid hebben ze een document moeten ondertekenen waarin geregeld is dat alle geschillen door de kerk zelf behandeld worden, in plaats van door de rechter. De verkrachtingszaak wordt wél door de rechter behandeld.

Op 24 maart staat de volgende zitting in de verkrachtingszaak gepland. Als Danny uiteindelijk wordt veroordeeld, riskeert de acteur een gevangenisstraf tot 45 jaar.