In de films van Tobe Hooper is meestal een flinke rol weggelegd voor de dood, en nu moest regisseur Tobe Hooper er zelf aan geloven. Zaterdag overleed de 74-jarige filmmaker in Sherman Oaks, Californië.

Article continues after the ad

Hooper werd bij het grote publiek bekend door horrorklassieker Texas Chain Saw Massacre. De film, die draait om een groep jongeren die in handen van kannibalen valt, werd destijds in meerdere staten uit de bioscopen geweerd wegens het extreme geweld dat erin voorkomt. 

Dat stond het succes niet in de weg: de film werd één van de winstgevendste onafhankelijke producties van de jaren 70. Extra knap als je bedenkt dat de rolprent slechts 300.000 dollar kostte.

De horrorklassieker kreeg in 1986 nog een tweede deel, dat Hooper ook regisseerde. Hooper verwierf daarnaast faam met de horrorfilm Poltergeist, hoewel later bleek dat Steven Spielberg in elk geval een groot deel van die film regisseerde. Officieel mocht Spielberg tijdens de opnames van E.T. niet aan een andere film werken, waardoor Hooper toch credits kreeg als regisseur.

Waaraan Tobe Hooper is overleden is niet bekendgemaakt.