Teun van de Keuken in Jinek

Journalist en programmamaker Teun van de Keuken haalt in zijn nieuwe Volkskrant-column uit naar Angela de Jong, tv-columniste van het AD. Teun vindt het 'schandalig' hoe Angela de door de coronacrisis getroffen ondernemers behandelde in één van haar columns.

Article continues after the ad

Het zit zo: Angela schreef vorige week over haar ergernis rondom ondernemers in talkshows en nieuwsprogramma's. "Er is één ding dat ik nog beuer ben dan het thuiszitten. En dat zijn mensen op tv die ‘perspectief’ missen van de overheid", zo schreef ze in haar column met de kop 'Ik ben die om 'perspectief' jengelende ondernemers zo zat'. "Ik kan dat woord (perspectief, red.) niet meer horen en ik kan geen klagende deskundige of ondernemer meer zien."

Schandalig

Teun van de Keuken vindt het een beetje krom. Want: "Voor haar levert corona niet de angsten en onzekerheden op die ondernemers wel kennen", schrijft hij in zijn 'tegen'-column. Veel ondernemers maken zich grote zorgen en zien hun bedrijf mogelijk in rook opgaan. "Die angst is reëel. Om die af te doen als gejengel is schandalig." Overigens erkent Angela die angst wél, lezen we in haar column, maar ze maakt zich juist zorgen om ondernemers die de lockdown willen opheffen en 'doen alsof er niks aan de hand is'.


Tv-verslaafd

Daarnaast laat Teun, die blijkbaar vindt dat de columniste te ver ging met haar woordkeuze, zich ook nog even sarcastisch uit over Angela en haar invloed. "Beste ondernemers, houdt u wel een beetje rekening met Angela de Jong, de televisierecensente van het AD?" Daarnaast komt ook haar tv-fascinatie aan bod. "Angela heeft niks tegen jengelende ondernemers, maar niet op televisie! Angela schrijft namelijk over televisie. En als ze niet schrijft over televisie of op televisie praat over televisie, dan kijkt ze televisie", sneert Teun. "Uren en uren achterelkaar. En wat verlangt ze van die televisie? Dat die altijd overal programma’s, presentatoren en gasten laat zien die zij leuk vindt. En jengelende ondernemers vindt zij niet leuk. Die wil ze niet zien.

De hele column van Teun van de Keuken kun je hier teruglezen!