“I’ll be back”, beloofde Arnold Schwarzenegger in Terminator 2: Judgment Day. Deze zomer maakt hij zijn belofte waar, want dan draait deze baanbrekende actieklassieker in een nieuwe versie in de Nederlandse bioscopen!

More content below the advertising

Speelgoedrobot

Natuurlijk, Arnie keerde al eerder terug naar de serie in Terminator 3: Rise of the Machines en Terminator Genisys. Maar dat is natuurlijk kattenpis vergeleken bij het revolutionaire vervolg uit 1991. Daarin speelde Schwarzenegger een Terminator die geprogrammeerd was om de toekomstige verzetsheld John Connor (Edward Furlong) en zijn strijdvaardige moeder Sarah (Linda Hamilton) te beschermen in hedendaags Los Angeles. Geen overbodige luxe, want moeder en zoon worden bedreigd door een T-1000 (Robert Patrick). Dit geavanceerd type Terminator doet het oude model verbleken tot een speelgoedrobot!

Terminator 2: Judgment Day was onder meer dankzij de baanbrekende speciale effecten een instant-actieklassieker. Nu, meer dan 25 jaar later, is dit spektakel opnieuw te zien in opgepoetste versie. En in 3D! Deze nieuwe versie draaide vorig jaar al op verschillende filmfestivals, maar deze zomer kan iedereen hem op het witte doek zien!

Terminator 2: Judgment Day draait vanaf 24 augustus in de Nederlandse bioscopen.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.