Marvel bewijst een ongeneeslijk zieke superfan de ultieme laatste eer: een special screening van Avengers: Endgame. Het verhaal van de man is pure ellende, maar gelukkig schieten Disney en Marvel te hulp!

Het begon allemaal met een Reddit-post van ene Alexander Q. Hij blijkt een man van 33 die de release van Avengers: Endgame in april helaas niet gaat halen. Eerder verloor hij zijn zus aan de zeldzame ziekte Fanconi; eerder bleek dat hij dat óók heeft. Hij lijdt tevens aan lever- en mondkanker.
 

 

“I’m not a child or anyone with a particularly tragic story. Just a normal guy”, begint Alexander zijn hartverscheurende verhaal. Hij hoorde verhalen over terminale mensen die in het verleden óók speciale screenings kregen. “How do I get in on this action?”, grapte hij. Lees het hele verhaal hier.
 

Goed nieuws!

Disney, eigenaar van Marvel Studios, nam inmiddels contact op nadat het verhaal giga-viral ging en gaat een screening regelen!. Gelukkig is Alex zijn humor nog niet verloren. “Lastly, I don’t mean te be greedy but since I’m triple dying, can we throw Captain Marvel into the mix?” 
 

 

Onvoorstelbaar

Het onvoorstelbare, ontzettend tragische verhaal van Alexander krijgt zo toch een passend einde. Hij ziet hoe het huidige MCU eindigt want Avengers: Endgame brengt álle verhaallijnen van de afgelopen 11 jaar samen.
 

Avengers: Endgame draait vanaf 24 april in de bioscoop. Hiervoor vliegt Captain Marvel nog de bioscopen in op 6 maart.

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!