Première niet in augustus maar in juni

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat Baby Driver niet op 24 augustus, maar al op 29 juni in première. Meer goed nieuws: er is zojuist een nieuwe trailer uitgebracht!

Baby Driver nu al film van het jaar?

De hype rond Baby Driver is van een niveau dat je maar heel af en toe ziet. Star Wars, Harry Potter, dat gehalte. Enkele quotes van geluksvogels die de film al hebben gezien: "Beyond F*<&!#%@ awesome" (Rolling Stone), "The coolest damn movie you've ever seen" (Birth.Movies.Death.) en "The most stylish film of the year" (Nerdist).

Dat stilistische hoogtepunt komt van regisseur Edgar Wright, vooral bekend van de soort-van-trilogie van Shaun of the Dead, Hot Fuzz en The World's End, met Simon Pegg en Nick Frost. Werd in die films de humor nog aangekleed met fraaie actiescènes, in Baby Driver zijn de rollen omgedraaid.

Actie, actie, actie

In Baby Driver speelt Ansel ‘The Fault in Our Stars’ Elgort het karakter Baby. Baby is een vluchtautobestuurder die samen met een groep criminelen overvallen pleegt. Wanneer hij het meisje van zijn dromen ontmoet en verliefd wordt, wil hij zo snel mogelijk uit het giftige wereldje ontsnappen. Klein probleempje: zijn baas (Kevin Spacey) wil hem niet laten gaan. Als een geplande kraak niet verloopt zoals verwacht, moet hij racen voor de liefde, zijn leven en zijn vrijheid.

De actie spat in elke trailer van het scherm af en ook over de ondersteunende muziek is meer dan een beetje nagedacht. Baby heeft als jong kind gehoorschade opgelopen en gebruikt muziek om zijn oorsuizen te overstemmen. De film heeft dan ook een soundtrack waar je U tegen zegt. Er wordt zelfs al van een "actiemusical" gesproken, maar je hoeft niet bang te zijn dat de personages ineens in zang uitbarsten.

Behalve Jamie Foxx dan misschien, als je zijn "Tequila" in deze nieuwe trailer meerekent. Tequila, met één l, dus niet "tequilja", hoor je? 29 juni, sla deze niet over!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.