Angela en Christian uit Temptation Island

De lege glazen zijn opgeruimd, de dekbedden zijn verschoond en het water in het zwembad is (hopelijk) ververst: Temptation Island 2020 is afgelopen! Het was een veelbewogen seizoen waar we graag op terugblikken. Check de ranking van de deelnemende koppels.

Elk jaar doorstaan koppels de ‘ultieme relatietest’, en elk jaar exploderen relaties als een aangespoeld, stinkend walviskarkas op een bloedhete dag. We rankten de koppels uit Temptation Island 2020 van ‘wat doen ze hier!?’ tot ‘absolute all-stars’!

5. Gianni en Melissa

Met Melissa en Gianni werd het eerste relletje van Temptation Island 2020 geboren. Het stel werd vrij snel naar huis gestuurd omdat ze contact hielden middels een mobiele telefoon. Ze probeerden het nog een beetje te ontkennen, maar de programmaleiding was onverbiddelijk.

Article continues after the ad

Communiceren is natuurlijk niet de bedoeling en daarom werden de twee valsspelers rap naar huis gestuurd. Niemand vond het eigenlijk erg: de kijkers niet, want die zagen in de uitzending dat vooral Melissa er totáál geen zin in had, en het stel zelf vond er ook niets aan in het tropische paradijs. Nadien gaat het nog steeds goed met dit stel: ze verwachten hun eerste kindje! Zo zie je maar: soms kun je winnen door niet mee te doen aan het spelletje. Avanti!

Melissa en Gianni waren niet het zwakste stel uit Temptation Island, maar ze zaten er vrij kort in en deden eigenlijk… niks.

 

4. Elke en Arda

Arda en Elke leken goed in hun vel te zitten voordat ze meededen aan Temptation Island. De twee hadden een serieuze relatie, maar daar was tijdens Temptation weinig van te merken. Arda ‘zocht de Temptation op’, maar bleek over geen enkele wilskracht te beschikken: een dodelijke combinatie. Verleidster Eline had wel zin in een paar nachtjes knuffelen zonder kleren, maar liet Arda vervolgens vallen als een baksteen. Arda besefte al snel dat hij de relatie met Elke verkloot had, en daarom claimde hij daarna Eline. Die… zat daar niet echt op te wachten. We hadden niet verwacht ooit nog een ‘Timtation’ te zien in de show, maar Arda kwam érg dicht in de buurt.

De reactie van Elke was hartverscheurend! De arme meid zocht de oorzaak van Arda’s ontrouw bij zichzelf, terwijl: Arda gedroeg zich gewoon als een enorme domoor. Het was enorm schrijnend, en tijdens het laatste kampvuur was Arda een soort lege vaas: ‘Ik had het niet moeten doen, ik weet niet waarom, etc.’ De allerlaatste kans om het nog een béétje goed te maken gooide hij zo kapot.

Elke zat erbij als een soort moeder Theresa, die hoopte dat Arda hun relatie niet in de grond trapte voor niks, maar Eline was daar écht niet voor te porren. Elke en Eline werden later trouwens nog vriendinnen! Arda woont tegenwoordig samen met verleidster Amber, omdat de realiteit soms gekker is dan fictie.

De vierde plek is misschien verrassend, maar in tegenstelling tot Zach léék Arda aanvankelijk geen clown. Arda’s misstap was oliedom, en toen hij ontdekte dat hij zichzelf ‘geplayed’ had, werd hij ineens een rokkenjager ‘omdat hij anders met lege handen stond’. Dat is niet alleen bijzonder zielig: Arda vertrapte Elkes ziel, zonder dat hij eigenlijk wist waarom.

3. Simone en Zach

Simone, Temptation Island

Zach en Simone vervingen Gianni en Melissa, en het verschil tussen de stellen kon niet groter zijn. Sterker nog, Zach gedroeg zich bij binnenkomst al zó bizar dat kijkers dachten dat ze met acteurs te maken hadden.

Koud uit het vliegtuig schepte Zach al op over zijn seksuele uitspattingen. Hij zoop zich een paar keer een ‘black out’, waardoor hij vond dat hij niet verantwoordelijk was voor zijn vreemde daden. Hij deed aan ‘dirty talk’ via de zoekbalk in Spotify, zoende met Romee en deed het daarna lijken alsof hij door haar werd lastiggevallen. Romee werd door deze alarmerende streken niet afgeschrokken en deelde daarna alsnog het bed met Zach.

De arme Simone had dit volgens Zach zelf veroorzaakt omdat ze zei dat haar vriend nogal onvolwassen gedrag vertoonde. Sommige mannen proberen in zo’n geval het ongelijk van hun vriendin te bewijzen, en Zach… ging zich expres als een ‘fuckboi’ gedragen.

Zelfs de presentatoren - die min of meer neutraal zijn - konden hun walging niet onderdrukken toen Zach Simone de schuld gaf van zíjn gedrag. Na Temptation kwam het tóch weer even goed tussen de twee, maar de relatie is nu definitief klaar. Zach kan niet wachten om aan een nieuwe realityshow mee te doen: hij moet waarschijnlijk wel, want wie zit er verder nog op deze paradijsvogel te wachten? Als je op een tijger zit, kun je moeilijk afstappen!

Zach gooide zijn relatie met Simone in recordtijd te grabbel; gaf háár de schuld en ontkende zelf verantwoordelijk te zijn. De arme Simone trok zich dit aanvankelijk nog aan ook, totdat de maat uiteindelijk écht vol was. Toch staan ze op plek 3 omdat je dit vanaf seconde één aan zag komen.

 

2. Roshina en Karim

Karim en Roshina deden mee aan Temptation Island omdat met name Roshina kampte met onzekerheid. Roshina behandelde Karim enorm wantrouwend, en dat begon hem een beetje de keel uit te hangen. Na Temptation Island zou het vast over zijn met het gezeur en gecontroleer!

Karim zat voornamelijk te klagen over Roshina, maar ging tijdens Temptation níet de fout in.  Wel trakteerde hij de kijkers op onvergetelijke oneliners: “Je kan niet zeggen: je mag geen mandarijnen eten, en er dan zelf iedere dag eentje eten.” En wat te denken van: “Hij zegt wat hij denkt, en daarna gaat hij nadenken over wat hij heeft gezegd.” Is Karim… de Johan Cruijff van Temptation Island?

Bij de dames was Roshina ook opvallend aanwezig. Gehuld in een T-shirt met daarop “#NoDrama”, veroorzaakte ze continu ehm… #Drama! Kantelpunt was een warrig verhaal waarin Roshina vertelde dat Karim een keertje webcamseks had gehad. Door deze onthulling wankelde Karims vertrouwen in hun relatie hevig, maar uiteindelijk bleef hij overeind!

Op dit moment zijn de twee nog steeds een stel, hoewel Karim voor zijn werk een tijdje op Curaçao zit.

 

1. Angela en Christian

Christian en Angela waren bij veel kijkers meteen favoriet, met name door de sprankelende Angela. Christian leek zich vooral afzijdig te houden, en zei dat de aanwezige verleidsters hem niet prikkelden. In een paar pijnlijke momenten zei hij dit zelfs een paar keer tegen Amber!

Angela leek van nature extravert en danste lekker rond door de villa. Ze kreeg veel aandacht van de verleiders, en flirtte hier en daar, maar verder gaf ze haar grenzen duidelijk aan. Christian en Angela vormden de fundering van Temptation Island 2020, en we weten niet of we een breuk tussen deze twee te boven waren gekomen. Er leek geen moment sprake van, maar op Temptation Island zijn gekkere dingen gebeurd.

Temptation Island

Door de coronacrisis is het even onduidelijk wanneer het nieuwe seizoen van Temptation Island wordt opgenomen. Anderhalve meter afstand is nogal lastig in een decadente party-villa, maar RTL hoopt dat de camera’s binnenkort toch gaan draaien.

Voor méér Temptation Island check je hier de lijst met de meest legendarische stellen uit het illustere programma!