Tijl Beckand

Tijl Beckand wist het volledige Carré stil te krijgen door tijdens het feestelijke Televizier-Ring-gala te beginnen over Sywert van Linden. De ‘gevluchte’ Sywert ligt onder vuur omdat hij -mogelijk onder valse voorwendselen- miljoenen verdiende aan mondkapjes. Daar wilde Tijl graag aandacht aan schenken, maar het publiek bleef erg stil. 

Na een wat vreemde tekst over talent hebben, zei de comedian/presentator: "Anno 2021 een televisieprijs winnen voor talent kun je vergelijken met kaartjes winnen voor een cruise in 1912, voor Titanic. We gaan een onzekere toekomst tegemoet, maar televisie blijft een fantastisch vak."

En door: "Als je maar genoeg hebt en met je hersens op tv bent, dan ben je zó multimiljonair, zonder daar iets voor te kunnen. Daar weet Sywert van Linden alles van. Sywert, als je kijkt vanuit je tweede huis in Italië: we missen je niet." Een ongemakkelijk applaus volgde.

Article continues after the ad

 

Tijl en talent

Het Televizier-Ring-gala had Tijl uitgenodigd om de prijs voor grootste talent weg te geven, dat uiteindelijk werd gewonnen door Rob 'Chansons!' Kamps. Een enorm leuke prijs om weg te geven, zeker omdat alle potentiële winnaars in de zaal aanwezig waren. Iets dat van de presentatoren niet kon worden gezegd.

Tijl riep Rob zelfs toe en liet nog weten dat hij het nieuwe programma Boerderij van Dorst van Raven van Dorst geweldig vindt, voordat hij onthulde dat het Snollebolleke er met de Televizier-Ster voor Talent vandoor mocht gaan. Fijn dat hij dat kon doen, al was niet iedereen daardoor zijn eerdere presentatie vergeten:

Verder verliep het Televizier-evenement goed. Peter Pannekoek (die dit jaar de Oudejaarsconference mag doen) kwam grappen maken, waarbij hij vooral het Televizier-gala zelf te kakken zette. Peter: “Het Televizier-gala zou nooit een Gouden Televizier-Ring winnen.”

 

Een mooi eerbetoon

Er werd op mooie wijze stilgestaan bij het overlijden van Peter R. De Vries met een muzikaal intermezzo van Jan Dulles, Xander de Buisonjé, Berget Lewis en Nick Schilder, die zowel A Whiter Shade of Pale van Procol Harum speelden als Eddie Vedders Guaranteed. Een ingetogen eerbetoon. Verder was het vooral een vrolijke avond.

Veelzijdige show

Er werd zogenaamd Per Seconde Wijzer gespeeld, Joey (Sjoerd) uit Mocro Maffia stal de Televizier-Ring, het programma Taxi werd nog nagedaan met een paar politici, er kwam een kleine Songfestival-kopie voorbij en zo waren er meer intermezzo’s om de avond feestelijker te maken en toch even stil te staan bij weer een bewogen jaar. En daar heeft Tijl dan wel weer gelijk in: daarin was Sywert een aanwezige -en inmiddels voelbaar afwezige- factor. 

Nieuwsgierig wie de winnaars van de Televizier-Ring 2021 zijn? Dit zijn ze!

 

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.