De zender Syfy heeft een eerste aflevering besteld voor een nieuwe televisieserie gebaseerd op het science fiction-horrorboek Nightflyers van Game of Thrones-auteur George R.R. Martin.

Article continues after the ad

Dat schrijft Variety. In 1987 is het boek al een keer verfilmd met Catherine Mary Stewart en Michael Praed in de hoofdrol. Jeff Buhler (ABCs of Death 2) schrijft het script van de nieuwe televisieserie.

The Nightflyer

Het verhaal volgt acht wetenschappers en een krachtige ‘telepath’ die op expeditie gaan naar de rand van ons zonnestelsel in de hoop om contact te vinden met buitenaards leven. Ze reizen met The Nightflyer - een schip met een hechte crew en afwezige kapitein. Wanneer er angstaanjagende en gewelddadige gebeurtenissen plaatsvinden, beginnen de crewleden elkaar te wantrouwen en blijkt de reis overleven zwaarder dan gedacht.

Sci-fi horror-klassieker

“We duiken diep in George R.R. Martin’s huiveringwekkende wereld van Nightflyers,” zegt Bill McGoldrick van NBCUniversal Cable Entertainment. “Het script dat Jeff heeft geschreven ademt het klassieke sci-fi horrorverhaal en als serie kunnen we echt de diepte van krankzinnigheid verkennen.”

Syfy

De zender, dat gespecialiseerd is in fantasy, sciencefiction en horror, is bezig met een hoop nieuwe series. Ook wordt er een Superman-prequel ‘Krypton’ ontwikkeld en een adaptatie van de graphic novel ‘Happy!’ met Christopher Meloni. Wanneer de serie Nightflyers te zien zal zijn, is nog niet bekend.