John Travolta in Grease 1978

Grease is een van de meest geliefde filmmusicals aller tijden. Geen wonder dat deze klassieker nu ook wordt bewerkt tot een heuse televisieserie!

Grease: Rise of the Pink Ladies heeft officieel groen licht gekregen. Volgens Deadline zal deze swingende productie zal zich vier jaar voor de gebeurtenissen uit de bioscoopfilm uit 1978 afspelen. De televisieserie draait om vier eigenzinnige scholieren die zich door niets en niemand de wet laten voorschrijven. Hun rebelse karakter leidt tot veel onrust op Rydell High en zal de school voorgoed veranderen.
 

Rizzo

Hoewel de titel en de plot suggereren dat de serie wel eens om de Rizzo, Frenchy, Marty en Jan uit Grease zou kunnen draaien, is dat naar verluidt niet het geval. Grease: Rise of the Pink Ladies zal een nieuwe reeks personages bij de kijker introduceren. Over de cast is nog niets bekend, maar achter de schermen is er al een succesvolle showrunner aangetrokken: Annabel Oakes. Zij tekende eerder voor Atypical. Deze tragikomische Netflix-serie kwam onlangs na vier seizoenen ten einde.

Article continues after the ad

Grease: Rise of the Pink Ladies gaat in première bij de Amerikaanse streamingdienst Paramount+. Het is nog niet bekend wanneer deze Grease-prequel beschikbaar zal zijn voor de Nederlandse fans.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.