Het is alweer bijna 25 geleden dat Four Weddings and a Funeral uitkwam. Binnenkort keert deze klassieke romcom terug in de vorm van een televisieserie!

Article continues after the ad

Onweerstaanbaar

Four Weddings and a Funeral zette in 1994 de toon voor Britse romantische komedies en maakte van Hugh Grant in één klap een wereldster. Nu, bijna 25 jaar later, staat deze onweerstaanbare romcom model voor een televisieserie. Gelukkig belooft de serie geen zouteloze kopie te worden van zijn grote voorbeeld. In deze televisiebewerking volgen we namelijk het lief en leed van een vriendengroep tijdens de plechtigheden uit de titel. Uiteraard zal liefde, seks en romantiek daarin wel weer een belangrijke rol spelen!

Zege

Love Actually-regisseur Richard Curtis, die destijds het scenario van Four Weddings and a Funeral schreef, heeft al zijn zege aan het project gegeven. De serie wordt geschreven door Mindy Kaling. Zij tekende ook voor The Mindy Project. In deze romantische comedyserie speelt ze zelf ook de hoofdrol. Four Weddings and a Funeral zal te zien bij de Amerikaanse streamingdienst Hulu. Helaas is nog niet bekend wanneer de serie in première gaat.