Anouk in The Voice of Holland

Songfestival-kenner en De Telegraaf-verslaggever Richard van de Crommert heeft geen goed woord over voor Anouks uitval in The Voice of Holland van gisteren. "Anouk werd ordinair. Zo jammer."

Article continues after the ad

Dat schrijft hij vandaag in zijn Voice-column. Voor wie nu denkt: wat heb ik in hemelsnaam gemist? Het zit zo: Anouk hakte deelneemster Brenda Bee volledig in de pan. Ze vond haar auditie "vermoeiend", ergerde zich aan Brenda's gepraat, onderbrak haar én kreeg het nog aan de stok met collega-coach Jan Smit, die het voor Brenda opnam. Volgens Richard een absoluut dieptepunt. 

'Ordinair'

"We houden van Anouk. Maar in deze uitzending was ze toch teveel een botte hork", aldus de journalist. "Onbeschoft bijna. Hoe ze tekeer ging tegen Brenda was teveel van het goede." Richard vind net als Anouk dat Brenda teveel techniekjes in één song propte, maar zat desondanks wel te genieten van haar performance. "Maar we zien Anouk niet genieten. Een ongezouten mening mag, maar Anouk zat direct op de kast. Het deed haar ’geen ene bal’. Maar de coach laat teveel blijken dat ze een hekel aan Brenda heeft. En dat is zo onnodig. Anouk werd ordinair. Zo jammer.

 

Wat vindt Brenda?

Anouk steekt haar felle mening nóóit onder stoelen of banken - iets dat de kandidaten vast wel zullen weten. Het maakt haar ook authentiek. En gelukkig kan Brenda herself goed incasseren. "Ik moet zeggen dat ik het niet eens heel heftig heb ervaren op dat moment. Als ik het nu terugzie, denk ik: oh ja, dat was inderdaad wel pittig", gaf ze aan in een interview. Ze is ook helemaal niet kwaad op Anouk. "Je weet dat op het moment dat je daar gaat staan er van alles op je af kan komen. Dat Anouk niet enthousiast was, is haar goed recht. Het is een kwestie van smaak."


The Voice of Holland is elke vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.