Deze maand keert Vikings terug op televisie. En afgaande op de nieuwste teaser, gaat het er in het komende hoofdstuk grimmiger aan toe dan ooit!

Wreedheid

Eind november gaat het vijfde seizoen van Vikings weer van start na een lange onderbreking. Vorige maand verscheen al een eerste teaser. Daarin was te zien dat vrede tussen de strijdende stammen verder weg was dan ooit. De nieuwste promo legt de nadruk op de heerschappij van koning Ivar. En daaruit blijkt dat de zoon van Ragnar Lothbrok qua wreedheid en grootheidswaanzin niet onderdoet voor koning Joffrey uit Game of Thrones!

 

Loyaal

De krankzinnige koning heeft zichzelf uitgeroepen tot god. En met de mensen die hieraan twijfelen loopt het zo te zien niet heel goed af. Onder anderen Floki en Lagherta lijken het de komende afleveringen dan ook flink te moeten ontgelden. En hoe loyaal is Ivars broer Hvitserk aan de nieuwe koning? Vanaf 28 november krijgen we antwoorden op onze vragen. Dan keert Vikings namelijk terug op de Amerikaanse zender History. Helaas is nog niet bekend wanneer het volgende hoofdstuk in Nederland van start gaat.

Article continues after the ad