De meeste Stranger Things-fans nemen genoegen met de handtekening van een hoofdrolspeler, maar superfans vliegen nu (nu!) naar de Verenigde Staten. Daar staat de auto van Barb te koop!

De auto is te zien in het eerste seizoen van Stranger Things. Het vrolijk gekleurde vehikel was eigendom van Barb (Shannon Purser), de vriendin van Nancy Wheeler (Natalia Dyer), die gegrepen werd door de verschrikkelijke Demogorgon. De één z’n dood…

 

Stranger Things

Het gaat om een Volkswagen Rabbit (hier bekend als Golf) Cabrio, uit 1988. In Europa heeft deze auto een stoer imago, maar in de VS is het nog niet eens een boodschappenautootje. De serie speelt zich af in 1983, dus het model komt niet helemáál overeen met een auto uit die periode. Kniesoor die er op let, toch?
 
 
 
Hoewel de auto maar héél kort in Stranger Things te zien is, is de vraagprijs behoorlijk premium. Je eigen Stranger Things-mobile kost 15.000 dollar. Omgerekend is dat zo’n 13.000 euro, en ongeveer tien keer wat je voor een normaal golfje betaalt. Met ruim 200.000 kilometer op de teller is de wagen ook niet bepaald in nieuwstaat!
 
Toch ziet ‘ie er op het oog niet slecht uit. En… hij is een stuk betaalbaarder dan een James Bond-auto! Stranger Things keert in de zomer van 2019 terug voor een derde seizoen. De opnames zitten er nét op!
Article continues after the ad