Joe Lara, Tarzan

Tarzan-acteur Joe Lara (58) en zijn vrouw Gwen Shamblin (66) zijn afgelopen zaterdag om het leven gekomen bij een tragisch vliegtuigcrash, zo meldt TMZ. Het vliegtuig waarin het koppel zat, stortte kort na het opstijgen neer in een meer in de buurt van Nashville.

Article continues after the ad

Reddingspoging

Brandweer en andere reddingsploegen werden direct naar de plaats delict gestuurd, maar na een operatie die de hele nacht duurde, bleek er geen hoop meer voor Joe, Gwen en de andere vijf inzittenden. "De autoriteiten zochten aanvankelijk per boot en in ondiep water op de plaats van het ongeval", verklaarde de verantwoordelijke van de reddingsdiensten tijdens een persconferentie. "Later voerden ze duikoperaties uit. We zijn op dit moment niet meer op zoek naar overlevenden." 

Acteercarrière

Joe Lara schreef diverse rollen op zijn naam, maar de meeste bekendheid verwierf hij met zijn rol als Tarzan in de tv-film Tarzan in Manhattan (1989) en de spin-off-serie die daarop volgde: Tarzan: The Epic Adventures (van 1996 tot 1997). Verder was hij onder meer te zien in American Cyborg: Steel Warrior (1993), Steel Frontier (1995) en Summer of '67 (2018). De afgelopen jaren focuste hij zich echter vooral op zijn muziekcarrière.


Samen met zijn vrouw Gwen, die in Amerika bekend staat als een christelijke dieetgoeroe, laat hij een kind na uit een vorige relatie en Gwens twee kinderen uit een eerder huwelijk. Samen hadden ze zeven kleinkinderen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.