George R.R. Martin onthulde gisteren de ongebruikelijke inspiratiebron voor Game of Thrones. En na deze onthulling zullen we nooit meer helemaal hetzelfde kijken naar deze fantasy-serie!

Broche

Schrijver George R.R. Martin was onlangs te gast bij The Late Show van Stephen Colbert om te praten over zijn nieuwste boek Fire & Blood. Voor het zover was, viel het de gastheer van de talkshow op dat Martin een broche van een schildpad droeg. Dat bleek geen toeval. Sterker nog, zonder deze wonderlijke wezens hadden we misschien helemaal geen Game of Thrones gehad!

Article continues after the ad

 

Kasteel

Toen Colbert vroeg naar zijn bijzondere sieraad, antwoordde Martin: “Ik ben gek op schildpadden, zo is mijn schrijverscarrière begonnen. Als kind mochten we thuis geen honden en katten houden, dus had ik schildpadden. Die hield ik in een speelgoedkasteel. Ik zorgde goed voor mijn huisdieren, maar ze gingen toch heel snel dood. Aangezien ik me niet kon voorstellen dat het mijn schuld was, fantaseerde ik dat de schildpadden streden om de schildpaddentroon. Dat was mijn eerste fantasy-verhaal: Het Schildpaddenkasteel, de verre voorloper van Game of Thrones.”

Het achtste seizoen van Game of Thrones gaat in april van start!