Patty Brard

Talpa ligt onder vuur nadat Patty Brard in haar biografie uit de school klapte over een bizarre eis van John de Mol. Die wilde in haar tv-contract laten opnemen dat hij haar op straat mag zetten wanneer ze aankomt. Talpa wil zich nu niet verdedigen.

Article continues after the ad

Het mediabedrijf, verantwoordelijk voor SBS6, Veronica en Net5, houdt de lippen stijf op elkaar. "Over contractuele afspraken met onze presentatoren doen we nooit uitspraken", zegt een woordvoerster wanneer Mediacourant haar confronteert met de vraag of meer presentatrices zo'n bizarre eis in hun contracten aantroffen óf zelfs tekenden.

Patty pakt uit

Het is slechts één van de vele bommetjes die Patty dropt in haar deze week verschenen biografie. Zo klapte ze eerder al uit de school over een 'dronken' Bridget Maasland. Maar, even terug naar dat contract: is dat niet enorm seksistisch, laten opstellen dat een vrouw niet mag aankomen? Ook hier wil Talpa niet op ingaan. "Voor vragen over de biografie van Patty moet ik je naar Patty zelf verwijzen."

Achterlijke paragraaf

Patty spreekt in haar boek van een 'achterlijke paragraaf' die later overigens uit het contract is gehaald. Gelukkig maar. Toch is 'ie ook weer niet helemaal weg. "We hebben er ‘uitstraling’ van gemaakt. Dus dat ik dezelfde uitstraling moet behouden lopende de duur van het contract", aldus Patty, die er inmiddels wat meer vrede mee lijkt te hebben. Bij Radio Veronica zei ze het volgende: "Ja, aan de andere kant is het ook zo dat ik me heel goed kan voorstellen dat als iemand een aantal jaar een contract met je aangaat, dat je wel moet blijven voldoen aan waarom hij dat contract met jou aangaat. Vroeger hadden we contracten waarin zelfs beschreven stond dat je je haarstijl niet mocht veranderen".

Patty's biografie, De negen levens van Patty Brard, is nu verkrijgbaar!