Presentator Larry King van CNN

De legendarische talkshowhost Larry King is overleden. Dat werd zojuist bekendgemaakt via zijn Twitter-account.

Talkshowkoning

In Nederland werd King vooral bekend dankzij Larry King Live. In dat CNN-programma kwamen alle grote namen uit de wereld van entertainment, sport en politiek voorbij voor een uitgebreid interview met de naamgever van de talkshow. In totaal heeft King het programma een kwart eeuw gepresenteerd: van 1985 tot 2010! Daarna maakte King nog verschillende talkshows voor andere zenders, waaronder de streamingdienst Hulu.
 


'Directe vragen'

Het nieuws van zijn overlijden kwam naar buiten via het officiële Twitter-account van Larry King. Daar wordt hij geprezen voor zijn uitgebreide carrière en zijn unieke interviewtalent. “Of het nu de president van Amerika, een buitenlandse leider, een celebrity of een arbeider was. Larry King hield van korte en directe vragen. Volgens hem leverden die de beste antwoorden op.”

Article continues after the ad

Los Angeles

In het bericht staat tevens dat de talkshowhost is overleden in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. In dat ziekenhuis werd hij eerder deze maand opgenomen nadat bleek dat hij besmet was met Covid-19. Hoewel het voor de hand ligt dat dit hem fataal is geworden, is de officiële doodsoorzaak nog niet bekendgemaakt. King is 87 jaar oud geworden.