De Kalvijn Show, NPO3

Met bijna 1,3 miljoen abonnees kan YouTuber Kalvijn zich een ware internetheld noemen. De vraag is alleen: weet deze 24-jarige influencer ook stand te houden als talkshowhost naast Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk en Beau van Erven Dorens op tv? Daar blijken nu de meningen over verdeeld.

Article continues after the ad

Kalvijn (of Kelvin Boerma zoals hij echt heet) hoopte met zijn nieuwe talkshow De Kalvijn Show wat positiviteit naar Nederland te brengen! Gisteravond maakte hij zijn debuut.

Roasten van Gerard Joling

De YouTuber begon zijn show met een soort roast, waarin vooral Gerard Joling het er eens flink van langs kreeg. "De man, de legende, de koning van de gouden plaat met alweer een nieuwe track, maar vooral: mijn collega-YouTuber", begon hij de introductie van zijn gast nog lief. "Een man van jouw leeftijd die gaat vloggen, ik weet het niet hoor. Dat is een beetje alsof ik opeens tv zou gaan maken. Oh... nou, goed." 

Witte tanden 

Gelukkig bleef Gerard lachend toekijken. "Ik vind het echt bijzonder. Deze man is geboren in 1936, maar hij ziet er nog steeds geweldig uit! Moet je dat gebit zien joh. Wat is er witter dan Gerard, je tanden of je publiek?" vroeg hij aan zijn gast. "Maar het mooie van Gerard is: hij is altijd gezellig. Deze man kan niet eens chagrijnig kijken, zelfs al zou hij willen", aldus Kalvijn.


Eerste reacties

En dat was slechts het begin van een talkshow vol bijzondere humor (denk aan: de strandfoto van Gerard Joling met Will Smith), echte emotie bij zijn gast Qucee en verrassende rubrieken. De YouTuber die eerder nog zijn opwachting maakte in Expeditie Robinson hoopte hiermee een tegengeluid te laten horen van de serieuzere talkshows, maar de vraag is of hem dat is gelukt. Het twitterende publiek is het daar duidelijk nog niet helemaal over eens. 

Lees hieronder maar een aantal gemengde reacties.

De Kalvijn Show gemist? Je bekijkt 'm hier terug.