Sylvie Meis

De onlangs getrouwde showbizzdiva Sylvie Meis blikt in een openhartig interview terug op haar borstkanker-diagnose en de zware tijd die daarop volgde. Dat het allemaal zéér ernstig was, verzweeg ze voor de buitenwereld, uit angst "om afgeschreven te worden".

Article continues after the ad

In het kader van borstkankermaand doet Sylvie haar aangrijpende verhaal aan het Duitse magazine Bild. Haar leven stond in 2009 plotseling op zijn kop toen bij haar borstkanker werd ontdekt. "Ik ken mijn lichaam heel goed en herken de kleinste afwijking. Ik was in ons appartement in Madrid en wilde een trui bovenin de kast leggen. Maar toen ik me rekte, voelde ik een steek aan de zijkant van mijn borst. Ik wist meteen: er is iets aan de hand. Het voelde alsof de grond onder mijn voeten wegzakte."


Verzwijgen voor de media

Sylvie had het gelukkig snel ontdekt, waarna ze een dag na de diagnose al geopereerd kon worden. Dát het allemaal zeer ernstig was, wilde ze toen nog niet vertellen. "Ik was bang om afgeschreven te worden, maar moest op een gegeven moment mijn ziekte bekendmaken. Ik vertelde dat de chemotherapie preventief was, maar zweeg over het feit dat de kanker al was uitgezaaid. Ik was bang voor de krantenkoppen en wilde niet dat men dacht: Sylvie gaat dood."

Hoe gaat het nu?

"Als ik toen had opgegeven, had ik nu waarschijnlijk niet kunnen terugkijken op meer dan tien jaar succesvolle tv-carrière in Duitsland", vervolgt ze. Hoe gaat het anno 2020 met Sylvie's gezondheid? Nou, ze is schoon verklaard, maar dat wil niet zeggen dat de kanker geen rol meer speelt in haar leven. Ze slikt nog steeds medicijnen en laat zich elk half jaar controleren. "Hoe mijn leven eruit zou hebben gezien zonder de ziekte? Absoluut anders. Ik zou zeker een tweede kind hebben gehad."

Sprechen sie Deutsch? Het hele interview met Sylvie kun je hier lezen.