Sylvie Meis

Een online-rubriek van het Duitse RTL schiet in het verkeerde keelgat bij Sylvie Meis. In het programma leggen de presentatoren de bikini-foto's van haar en Linda de Mol langs elkaar en Sylvie vraagt zich hardop af of de twee haar aan het bodyshamen zijn.

Article continues after the ad

Het online programma VIPstagram vond het tijd voor een 'bikini-battle' tussen Linda - die laatst in bikini poseerde op de cover van haar tijdschrift - en Sylvie, die eveneens vaak in badmode verschijnt. Bij Sylvie vielen vervolgens termen als 'slankheidswaanzin' en 'gekunsteld', terwijl de presentatoren Linda beschreven als 'gemiddelde vrouw zich helemaal nergens voor hoeft te schamen'.

Bodyshamen

Sylvie is absoluut niet gediend van deze vergelijking. "Are you body shaming me?", schrijft ze in een woedende Insta-story. "Persoonlijk ken ik de twee presentatoren van dit zeer onbekende format niet (dat zal ongetwijfeld veranderen na deze story), maar laat me dit erover zeggen." Vervolgens schrijft La Meis dat ze van alle types vrouwenlichamen houdt, maar het niet vindt kunnen dat deze show het juist bij haar heeft over 'slankheidswaanzin'. Sylvie werkt namelijk keihard voor zo'n lichaam.

Gym

"Ik ben 42 en heb veel dingen overleefd in mijn leven", bijt ze terug. "Ik werk hard aan mijn carrière en ja: ik werk ook hard in de gym, maar niet omdat het me blij maakt om perfectie na te streven." Sylvie prijst Linda dat ze ook háár lichaam showt, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Sylvie's lijf dan opeens 'gekunsteld is'. "Ik hou van alle types vrouwenlichamen en ik respecteer ze allemaal en dat het mogelijk is dat ze die in volle glorie laten zien (zoals Linda de Mol), maar PLEASE shame me niet omdat ik van mijn eigen lichaam hou en hoe ik eruit zie." Het opmerkelijke Duitse item is hier terug te kijken.