Onlangs vertelde oud Holland’s Next Top Model-finaliste Sylvia Geersen (32) in RTL Boulevard over hoe haar huwelijk afgelopen jaar ten einde kwam, maar dat haar man de scheidingspapieren niet wil tekenen en haar eindeloos stalkt. Inmiddels is het model de wanhoop nabij en dus vroeg ze in de Boulevard-uitzending van vanavond misdaadverslaggever John van den Heuvel om hulp.

Article continues after the ad

'Ik word knettergek'

Vorig jaar maakte ze bekend dat haar huwelijk met Rogelio Castro Martinez na een jaar en een paar maanden was gestrand. De man kan Sylvia echter niet loslaten en blijft haar lastigvallen, onder andere via sociale media. "Ik kom er niet meer vanaf. Ik word knettergek”, aldus Sylvia, die tijdens twee zwangerschappen drie kindjes van Rogelio verloor. 

Mishandeling

Eerder vertelde Sylvia, die in 2006 tweede werd in de tv-modellenwedstrijd, dat haar ex haar haar ook mishandelde. “Hij is onvoorspelbaar en kon enorme agressieve aanvallen hebben. […] Een keer werd hij zo gek toen we samen in de auto zaten, dat hij me bij mijn haren pakte en mijn hoofd tegen het dashboardkastje sloeg, terwijl hij keihard over de weg scheurde”, aldus Sylvia in Grazia. 

Dreigen met een mes

Op sociale media houdt Rogelio zelfs de schijn op dat de twee nog steeds samen zijn. "Het ene moment krijg ik mailtjes hoe 'precious' ik ben, dan weer dreigt hij in een filmpje mijn huidige vriend te vermoorden. Wat ik vooral creepy vind aan de filmpjes, is de rustige manier waarop hij dat zegt. terwijl hij met een mes loopt. Het lijkt wel een horrorfilm”, zei ze in de modeglossy.

'Ik kan het niet alleen'

En alsof één stalker al niet griezelig genoeg is, heeft Sylvia er intussen nog een stalker bij gekregen; een man die ook nauwe contacten onderhoudt met haar ex-man. "Ik krijg nu screenshots van gesprekken tussen die twee. Ik wil John van den Heuvel inschakelen om hiervan af te komen, want ik kan het niet alleen", zegt Sylvia.

'Hij is behoorlijk in de war'

John van den Heuvel is bereid naar de zaak te kijken. "De dader woont in Mexico, dus aangifte doen heeft geen zin. Deze man is behoorlijk in de war. Mogelijk kunnen we zijn omgeving inschakelen die hem kan helpen", reageerde John van den Heuvel in de uitzending van RTL Boulevard. "Ik kan me voorstellen dat ze er doodsbang van wordt."

Bekijk het fragment uit de eerdere uitzending van RTL Boulevard, waarin Sylvia het hele verhaal vertelt, in onderstaande video.