Sylvester Stallone gaat een film maken over het leven van Jack Johnson. Hè wat? Die kampvuurkoning met die softe liedjes? Nee, een andere Jack Johnson, één die meer dan een eeuw geleden in 1908 als eerste donkere bokser wereldkampioen zwaargewicht werd.

Article continues after the ad

Eindelijk eens iets aardigs

In april had Stallone al aangedrongen bij president Trump op een postuum pardon voor de bokser, die in 1913 veroordeeld werd tot een jaar celstraf nadat hij “voor immorele doeleinden” een vrouw van de ene naar de andere staat had meegenomen. Vorige week verleende Trump inderdaad postuum gratie aan Johnson, waarmee dit vermoedelijk de eerste keer ooit was dat de oranje mafkees eens iets aardigs deed voor een gekleurd persoon - ook al is het er dan één die al meer dan zeventig jaar dood is, want Johnson stierf in 1946.

Sly was zelf aanwezig bij de ceremonie in het Witte huis waarbij Trump de bokser pardonneerde. Hij deelde enkele foto's op Instagram, waarbij hij ook te zijn is met voormalig wereldkampioen Lennox Lewis en huidig wereldkampioen Deotay Wilder.

The Galveston Giant

Het is nog niet duidelijk of Stallone de film alleen gaat produceren met zijn productiemaatschappij Balboa Productions, of dat hij de boksbiopic ook daadwerkelijk gaat regisseren. Een titel is ook nog niet bekend, maar aangezien Johnson’s bijnaam The Galveston Giant was moeten we niet gek opkijken als dat de titel wordt. Hiernaast krijgt Sly het ook druk met het onlangs aangekondigde Rambo V. Voor het zover is zien we Stallone dit najaar in een andere boksfilm, want Creed II komt 29 november in de bioscopen uit. Dat wordt dus een lekkere kerstknokfilm!