Swanenburg op NPO 1

Een late night-soap? Zou dat iets kunnen worden? Met maar liefst 856.000 kijkers lijkt NPO 1-serie Swanenburg een succes. Geen wonder dat de serie nu eigenlijk al verzekerd is van een tweede seizoen!

Article continues after the ad

Waar gaat Swanenburg over?

Swanenburg draait om de steenrijke familie Praal. Op papier zijn zij een hecht gezin, maar niets is minder waar… Als een van de familieleden gelinkt wordt aan de dood van een vrouw wordt de gehele familie meegezogen in een web van intriges en verraad. Dat klinkt spannend én is volgens de kijkers ook spannend! Er wordt namelijk massaal naar Swanenburg gekeken.

Seizoen twee incoming

Blijkbaar zijn de meeste kijkers wel een beetje klaar met die sportzomer... De eerste aflevering van Swanenburg, die maandag werd uitgezonden, trok maar liefst 856.000 kijkers. Met die torenhoge kijkcijfers is het geen wonder dat de makers alweer denken aan een tweede seizoen. Dat vertelt Frederik Brom aan RTL Boulevard: “Ik heb zelfs vernomen dat er al op papier – met potlood – een verhaallijn voor het tweede seizoen klaarligt.” Zijn tegenspeelster Sanne Langelaar beaamt dat vervolgens met een dikke “ja”.


Je ziet Swanenburg iedere maandag t/m donderdag om 21.30 uur op NPO1. Op zoek naar meer geweldige series van eigen bodem? We wijzen je graag op de 25 beste Nederlandse series ooit.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.