Het negende seizoen The Walking Dead wordt geen pretje voor Rick en zijn club survivors! In de nieuwe teaser wordt alle hoop de grond ingeslagen… Ruzie, onmin en een gevaarlijke nieuwe vijand!

Article continues after the ad

Dat er in het negende seizoen van The Walking Dead ‘trouble in paradise’ is, wisten we al. Negan en zijn Saviors zijn verslagen, maar de strijd heeft diepe sporen nagelaten in de relatie tussen de groepsleden van Rick.

Maggie (Lauren Cohan) is nog steeds erg boos omdat Rick weigerde Negan te vermoorden. Daarnaast had Rick haar beloofd dat hij een stap terug zou doen, en dat heeft hij nog steeds niet gedaan.

Daryl (Norman Reedus) is meer het avontuurlijke type, en hij verveelt zich de tandjes nu er al een tijd geen conflict meer valt uit te vechten. Hij vindt de nieuwe aanpak maar slappe hap, terwijl de survivors zich voorheen redden uit levensgevaarlijke situaties.

Rick!?

Wat er precies staat te gebeuren is nog onbekend, maar het gaat sowieso ten koste van Rick. Andrew Lincoln deelde op Comic Con mee dat we in het seizoen afscheid zullen nemen van zijn personage, en hetzelfde geldt voor Maggie, hoewel zij mogelijk nog terugkeert.

Wat er precies van Rick Grimes zal worden is nog onbekend, maar we hebben wel een paar ideetjes.

Naast de ruzie tussen de verschillende helden, hebben ze het ook nog te stellen met Negan-loyalisten die hun oud-chef willen bevrijden en de vage ‘vuilnisbeltmensen’ onder leiding van Jadis. Die vallen waarschijnlijk in het niet bij de nieuwe dreiging: The Whisperers.

Deze radicale groep verwerpt alle beschaving en misleidt de ‘walkers’ met kostuums van zombieleer. Lekker stelletje! Gisteren hoorden we dat Sons Of Anarchy-veteraan Ryan Hurst toetreedt tot de zombieserie. Hij speelt Beta, de onderknuppel van Alpha (Samantha Morton), die samen de leiding hebben over deze gevaarlijke club.

The Walking Dead gaat op 7 oktober weer verder op AMC. In Nederland wordt de serie normaal gesproken een dag later uitgezonden op FOX.