24

Als de boel in de soep loopt heeft de wereld één man nodig: Jack Bauer! Dat komt goed uit, want de hele serie 24 staat binnenkort op Netflix!

24 begon begon in 2001 met een innovatieve opzet: de spannende serie verliep in ‘realtime’. Geheimagent Jack Bauer (Kiefer Sutherland) had 24 uur om een moordaanslag op een presidentskandidaat te voorkomen. De serie had 24 afleveringen van een uur, en de klok tikte elke seconde verder, waardoor de spanning opliep tot een kookpunt.

24

Sutherland zette met Bauer een interessant hoofdpersonage neer. In principe vocht hij voor de goede zaak, maar wel op een gewetenloze, bizar gewelddadige manier. 24 werd een enorme hit, maar in de negen seizoenen schoot, sloeg en martelde Jack Bauer heel wat af. Dat gaf Bauer genoeg informatie om de ene terreuraanslag na de andere te verijdelen, maar bracht Sutherland óók een Emmy en een Golden Globe. 24 betekende ook bijna het einde van Freddie Prinze Jr.'s acteercarrière, maar dat terzijde.

Article continues after the ad

Nieuw op Netflix

Netflix kondigde vandaag opeens aan dat alle seizoenen van de veelgeprezen serie op 24 juni online komen! Kiefer Sutherland speelde ook de hoofdrol in Designated Survivor; de politiek thrillerserie die enorm sterk begon, maar in het tweede seizoen geen schim meer was van het debuut.