Weinig films zijn zo geliefd als Ghostbusters, uit 1983. Na de sequel uit 1989 en de ‘all-female’-reboot uit 2016 krijgen de spokenjagers volgend jaar een échte opvolger!

De nieuwe Ghostbusters-film wordt geregisseerd door Jason Reitman, de zoon van Ghostbusters I- en II-regisseur Ivan Reitman. De opnames beginnen naar verluidt komende zomer al, en de film is bedoeld voor 2020.

Reitman groeide op terwijl zijn vader werkte aan Ghostbusters, en droomde ervan om zélf een film in de serie te maken. Zijn sporen als regisseur verdiende hij zelf met o.a. Juno, Up In The Air en The Front Runner.
 

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finally got the keys to the car. #GB20

Een bericht gedeeld door Jason Reitman (@jasonreitman) op

 

Ghostbusters III

Het nieuwe Ghostbusters-project zou een sequel zijn op Ghostbusters II, uit 1989. De reboot uit 2016, waarin de spokenjagers vervangen worden door Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon en Leslie Jones, wordt (grotendeels) genegeerd, schijnt het. Wel speelt de film zich af in het heden; de jaren 80 zijn ook voor de Ghostbusters een gepasseerd station.

Of de ‘originele Ghostbusters’ Bill Murray, Dan Aykroyd en Ernie Hudson meedoen aan de film is nog onbekend. Vooral Bill Murray gaf in het verleden aan geen zin meer te hebben in een vervolg, door het overlijden van schrijver en hoofdrolspeler Harold Ramis.

Het verhaal van de nieuwe Ghostbusters-film is nog mysterieus, maar volgens de geruchten zijn de filmmakers op zoek naar vier tieners, voor onbekende rollen. Reitman vertelde tegen Entertainment Weekly dat de derde Ghostbusters-film een nieuwe generatie spokenjagers introduceert. Of het ‘old skool’-team ook daadwerkelijk het stokje doorgeeft is onduidelijk.

Dan Aykroyd meldde vorig jaar al dat ‘het best mogelijk was dat de originele Ghostbusters nog eens zouden terugkeren’. Hoewel we ervan uitgaan dat hij vorig jaar over dit project sprak, houden we een kleine slag om de arm.