Deze maand is het veertig jaar geleden Superman in de Nederlandse bioscopen verscheen. Om dat te vieren, vertoont Pathé deze superheldenklassieker dit weekend nog één keer op het witte doek!

Baanbrekend

Superman keert dit weekend terug in de bioscopen! In deze klassieker van Richard Donner (Lethal Weapon) belandt Kal-El als baby op aarde na de vernietiging van zijn thuisplaneet Krypton. Daar groeit hij uit tot Superman (Christopher Reeve), de ultieme superheld. Maar Lex Luthor (Gene Hackman) heeft andere plannen voor de ‘big blue boy scout’… Veertig jaar na dato keert deze baanbrekende superheldenfilm terug in de bios!

Article continues after the ad

 

Oscars

Hoewel we superheldenfilms tegenwoordig voor lief nemen, was dat in de jaren 70 wel anders. Toen Superman in de bioscopen verscheen, ontketende de film dan ook een ware sensatie. De baanbrekende blockbuster verdiende zichzelf bijna zes keer terug en werd genomineerd voor vier Oscars. Met recht een klassieker dus, die ook veertig jaar later nog steeds menig moderne superheldenfilm ver achter zich laat!

Superman is dit weekend te zien in Pathé-bioscopen door heel het land. En mocht je pech hebben, dan kun je maandagavond in de herkansing.