En nu even serieus. Want het is bijna het eind van het jaar dus het is tijd om wat nuttigs te gaan doen met je leven. En Disney, hét zingevend medium van onze generatie, heeft het voor je: een puzzel. Dus geen puuzel. Nee, een puzzel. Van meer dan 40.000 stukjes. Oh yeah. 

Article continues after the ad

Zo, die is groot

Ga er maar voor zitten hoor, want zo’n puzzel, daar doe je een hele poos mee. ‘We deden wel drie maanden over die puzzel’ zegt een tevreden puzzelaar op het internet, ‘en we waren met z’n drieën!’ Toch zijn er ook klachten tussen de reviews te vinden: ‘hij is wel erg groot!’ Dát kun je wel zeggen, Knoris uit Urk! De puzzel is namelijk de allergrootste ter wereld, met een afmeting van 6 meter 80 bij 1 meter 90. Niet geschikt om mee te nemen als je gaat kamperen dus. Het pretpakket weegt ook nog eens 20 kilo. Dat is zo zwaar als een flinke Golden Retriever! En minstens net zo leuk. 

Een onvergetelijk Disney moment

In de plaats van één groot tafereel heeft Disney ervoor gekozen om 10 videostills te copypasten. En daarin worden de classics niet geschuwd! Dombo, ahhh, en Bambi! Niet voor niets noemt Ravensburger de puzzel, die dus maanden van je leven opslokt, ‘een onvergetelijk Disney Moment’. En daar bedoelen ze waarschijnlijk het moment mee dat je je beseft dat je je huis niet meer in kan zonder over die puzzel te struikelen. Of het moment dat ‘ie bijna af is en de werkster dacht ‘laat ik de woonkamer eens stofzuigen’. 
Maar, wanneer de puzzel af is -en je al je vrienden bent verloren, je partner je heeft verlaten en je huisdieren dood zijn omdat je ze vergat te voeren- dan heb je ook wat. Wat je allang wist natuurlijk: je kan een puzzel gemakkelijk omzetten tot muurdecoratie. Kijk maar: 

 

De magie van Disney valt natuurlijk niet te vatten in een puzzel. Maar voor wie de uitdaging aan wilt gaan: de puzzel is te koop voor 400 euro. SAY WHAT?