Volgend jaar lanceert HBO een gloednieuwe streamingdienst. En het superheldenuniversum van DC zal daarin een grote rol spelen!

Intergalactisch

Vannacht onthulde HBO meer details over HBO Max, de streamingdienst die in mei van 2020 van start gaat. En zoals we van de kwaliteitszender gewend zijn, worden kosten noch moeite gespaard om het de seriejunks naar de zin te maken. Zo heeft HBO groen licht (heb je hem?) gegeven aan Green Lantern, gebaseerd op de gelijknamige superheldenstrip van DC. Hierin volgen we een intergalactisch politiekorps dat de strijd aanbindt met buitenaardse bedreigingen. De strip werd in 2011 al verfilmd met Ryan Reynolds in de titelrol, maar iets zegt ons dat de HBO-versie een stuk beter uitpakt!

Article continues after the ad

 

Adembenemend

Green Lantern wordt geproduceerd door Greg Berlanti. Hij tekende eerder voor superheldenhits als Arrow, Supergirl en The Flash. Daarnaast werkt de producer ook voor HBO Max aan Strange Adventures, een superheldenserie die iedere aflevering een andere kant van DC-universum belicht. Volgens Berlanti worden Green Lantern en Strange Adventures ‘series zoals je die nog nooit hebt gezien op televisie’. En afgaande op HBO’s adembenemende superheldenkraker Watchmen hebben we geen enkele reden om daaraan te twijfelen!