Voor iedere goede film die er op Netflix verschijnt, komen er tien uit die pure pulp zijn. Wij daalden af naar de zompige bodem van het Netflix-aanbod op zoek naar het absolute dieptepunt!

Ultieme prijs

Wat krijg je als Jurassic Park kruist met The Hunger Games? Niet Hunger Park (leuk geprobeerd, dat wel), maar The Jurassic Games! Tien gevangenen die zijn veroordeeld tot de doodstraf gaan in een realityshow de strijd met elkaar aan met als inzet de ultieme prijs: hun leven! Maar voordat ze als vrij man (of vrouw) de gevangenis mogen verlaten, moeten ze eerst een virtuele wereld zien te overleven die bevolkt wordt door dino’s. En wie in dit spel sterft, sterft ook direct in het echt!

More content below the advertising

 

Vleesetende plant

Dat klinkt allemaal een stuk spannender dan het in werkelijkheid is. Wat volgt is namelijk een aaneenschakeling van bekvechtende B-acteurs op een zandvlakte, die af en toe worden aangevallen door een T-Rex, een raptor of zelfs een vleesetende plant. Het acteerwerk overstijgt het niveau van amateurtoneelvereniging De Natte Krakeling niet, maar - eerlijk is eerlijk - de CGI-effecten zijn vaak verrassend overtuigend. Los van onderstaande sabeltandtijger die lijkt te zijn ontsnapt uit Ice Age, natuurlijk…

Mockbuster

Zoals de titel al weggeeft, hebben we hier te maken met een zogenaamde mockbuster. Dit zijn goedkope B-films die aan de hand van een slimme titel proberen mee te liften op het succes van een grote kaskrakers. De studio achter The Jurassic Games, High Octane Studios, heeft hier zijn handelsmerk van gemaakt. Zij maakten namelijk eerder films als Guardian of the Universe, Inferno: Skyscraper Escape en de Hobbit-kloon The Dwarves of Dragon Mountain! Je moet het maar durven…

Stockholmsyndroom

En toch vonden we The Jurassic Games niet eens zo heel beroerd. Misschien hebben we een lichte vorm van het stockholmsyndroom opgelopen, maar de film levert exact wat de titel belooft. En met 86 minuten op de klok is je avond nog niet helemaal naar de klote als de aftiteling eindelijk over het scherm rolt. Niemand zal The Jurassic Games missen tijdens de aankomende Oscar-uitreikingen, maar de film biedt wel een knokpartij tussen een karateka en drie raptors. Kom daar eens maar om bij Oscar-favoriet A Star in Born

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.