Netflix is al even bezig met een nieuwe serie over de populaire The Witcher games en boeken. De hoofdpersoon is alvast… super!

Article continues after the ad

De hoofdpersoon in The Witcher is Geralt of Rivia; een zogeheten ‘witcher’. Deze legendarische figuren zijn loeisterk en gebruiken hun speciale krachten om op de meest gevaarlijke monsters te jagen.

Met een beetje fantasie is Geralt dus een soort Superman, en dat komt goed uit. Henry Cavill zal de rol van Geralt in de nieuwe Netflix-serie spelen!

The Witcher

De The Witcher-games staan bekend om de grote, open wereld die de speler kan verkennen. Geralt neemt het op tegen monsters, middeleeuwse ordes die machtsspelletjes spelen, tovenaars en versiert tijdens zijn avonturen de ene femme fatale na de andere. Soms letterlijk!

De games zijn gebaseerd op de fantasyboeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Sapkowski verkocht de rechten van The Witcher aan de makers van het spel voor een laag bedrag, omdat hij dacht dat de games toch niets zouden worden. De spellenserie verkocht tot nu toe 33 miljoen exemplaren, en achteraf gaf Sapkowski toe daar behoorlijk om gevloekt te hebben.

The Hexer

The Witcher-games zijn tegenwoordig bekender dan de boekenreeks, maar het lijkt erop dat Netflix zich voornamelijk op de verhalen van Sapkowski zelf richt. De schrijver is aan het project verbonden als ‘creative consultant’.

Veel fans van de games vinden de keuze voor Henry Cavill niet erg goed, maar het lijkt er dus op dat men niet per se de ‘Geralt’ uit de The Witcher-spellen wil neerzetten.

Het is overigens niet de eerste keer dat The Witcher bewerkt wordt tot serie. In 2001 verscheen er een film en in 2002 een televisieserie, beiden genaamd The Hexer. Zo zagen ze er ongeveer uit.

Gevraagd naar wat hij van de eerdere bewerkingen vond, antwoordde Andrzej Sapkowski ‘ik kan eigenlijk alleen maar scheldwoorden bedenken.’ Gelukkig krijgt hij binnenkort een nieuwe kans. Wanneer The Witcher op Netflix verschijnt is nog niet bekend. Waarschijnlijk in 2019, maar kijk ook niet vreemd op als het 2020 wordt.