Aan alles komt een einde, ook aan de populaire dramaserie Suits. Harvey, Donna, Louis, Alex en Samantha krijgen echter wel een mooi afscheid. En... misschien keren er nog een paar bekende gezichten terug.

Suits krijgt nog één seizoen, van tien afleveringen, en dan is het over en sluiten voor Pearson Specter Litt. USA Network heeft het nieuwe seizoen én het slot alvast aangekondigd, omdat vandaag de tweede helft van het achtste seizoen Suits van start gaat in de VS.

In een interview met Deadline zegt schrijver Aaron Korsh dat de beslissing om de serie te beëindigen na het zesde seizoen werd genomen. De cast stond nog één jaar onder contract, en men wilde proberen om er nog een achtste en negende seizoen aan vast te plakken.

Het Meghan Markle-effect

Natuurlijk gooide het vertrek van hoofdrolspelers Meghan Markle en Patrick J. Adams nogal wat roet in het eten. Korsh vertelt schamper: ‘Je rekent er eigenlijk niet op dat één van je hoofdrolspelers met een Britse prins gaat trouwen. Toen Adams ook niet meer wilde, probeerden we toch het plan van een achtste en negende seizoen te volgen. Dankzij de komst van Katherine Heigl had ik er vertrouwen in dat we het konden redden.’
 

Article continues after the ad

 

Korsh en zijn team zijn nog maar net begonnen met het schrijven van het slotseizoen, dus hij kan nog niet veel kwijt over het verhaal. Ook is nog onbekend of de vertrokken sterren Adams en Markle nog een cameo maken in de laatste tien afleveringen. Adams heeft wel eens gezegd dat hij hiervoor openstaat; voor Markle wordt het waarschijnlijk lastiger, aangezien ze een Britse royal is. Die komen niet zomaar, zelfs al ben je bereid miljoenen in het rond te smijten.

Slot van Suits

Het negende, laatste seizoen van Suits is in de Verenigde Staten komende zomer te zien. In Nederland lopen we behoorlijk achter, op Netflix zijn bijvoorbeeld de eerste zes seizoenen te checken. Hoewel Korsh niet te veel wil zeggen over het slot van de serie, denkt hij er aan om Suits op een (min of meer) positieve manier te beëindigen. Volgens Korsh eindigden sommige seizoenen een beetje deprimerend, maar was er altijd uitzicht op een betere situatie.

Meer Suits!

Suits-fans hoeven nog niet direct te wanhopen; Suits krijgt minstens één spin-off, Pearson, die zich richt op Jessica Pearson (Gina Torres) die de serie na het zesde seizoen verliet.
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

My Baby has a NAME!!!!!! #Pearson is coming your way!!

Een bericht gedeeld door Gina Torres (@iamginatorres) op

 

Het is natuurlijk jammer dat Suits ten einde komt, maar het duurt sowieso nog even voor we het in Nederland kunnen zien. De spin-off klinkt ook goed!