Het bizarre succesverhaal van De Luizenmoeder is nog lang niet afgelopen. Sterker nog: de show vermorzelt met de opener van seizoen 2 zelfs zijn eigen kijkcijferrecord!

Article continues after the ad

Het record van vorig jaar stond op 4,7 miljoen kijkers, lineair én uitgesteld kijken bij elkaar opgeteld. Nu denderen directeur Anton, juf Ank en shag-docent Helma en co. er vrolijk overheen met 5,1 miljoen kijkers voor de eerste aflevering van seizoen 2. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.
 

 

Miljoenenpubliek

Dat betekent dat in de afgelopen week nog eens een miljoen kijkers de aflevering terugkeken. Want: op het moment van de uitzending haakten al bijna 4 miljoen kijkers aan voor de ontspoorde avonturen op basisschool De Klimop.

Anton zwaait af

Fans moeten het in een eventueel derde seizoen zonder de meest ongemakkelijke en ongepaste schooldirecteur ooit doen. Diederik Ebbinge onthulde namelijk dat hij dit seizoen voor het laatst in de huid van directeur Anton kruipt. Waarom, in hemelsnaam? Wij leggen het graag uit.

Helma kapt er ook mee

In de nieuwe aflevering, die uiteraard vanavond op NPO 3 komt, gaat De Klimop op zoek naar een vervanger voor Helma, die met pensioen gaat. Ze adviseert om voor een man te gaan want Helma is helemaal klaar met “dat gezeik van die wijven de hele dag”.